Portfolio

Squashster op weg naar de wereldtop

Hier wordt een korte tijdlijn weergegeven van een aantal projecten die ik tijdens mijn studie heb gedaan. Ben je benieuwd? Neem een kijkje hier onder!

ISEO Squash toernooi

 Dit is een toernooi dat ik in mijn eerste jaar van ISMB het georganiseerd samen met mijn werkgroep. Het doel was om als professioneel team te functioneren in de ‘event’ wereld met een cliënt. Het doel van het toernooi was om de deelnemers squash en Spaans tegelijk te leren. Hiervoor werden diverse mini-games bedacht en er was een Spaanse docent ingehuurd. Van tevoren was er geen budget dus we moesten creatief omgaan met onze mogelijkheden. Dit was erg goed gelukt met een mooie 8 als eindcijfer.

Intercounty junior squash championships

De intercounty junior squash championships is de opdracht die ik tijdens mijn 2e jaars stage in Engeland bij England Squash heb volbracht. Ik moest het toernooi organiseren voor circa 100 deelnemers die jonger zijn dan 11. De communicatie en registratie van de teams was het lastigste deel omdat sommige teams zich op het eind nog terug hadden getrokken. Het was een erg geslaagde dag, er was nog een klein foutje in het schema maar dat was snel opgelost. Het was veel plannen en vooruit werken, mijn supervisor was erg tevreden met het resultaat en ik kreeg achteraf ook veel positieve reacties.

Pitch World Cup Sports Tech start-ups

In november 2017 mocht ik samen met mijn vader voor zijn bedrijf CourtPerformance mee doen aan de World Cup Sports Tech voor start-ups. We moesten een pitch van 7 minuten doen voor een internationale jury. Hieruit moest duidelijk worden waarom Interactive Squash de beste nieuwe start-up was, en waarom mensen moeten investeren in het product. We hebben deze wedstrijd gewonnen met daarmee een prijs om verdere ontwikkelingen en marketing te bekostigen. Dit was een super gave ervaring waar ik veel van heb geleerd.

Research project on Female coaches in sport

Dit project heb ik in mijn 3e jaar van ISMB gedaan. Dit was een ‘in-depth’ onderzoek over vrouwen in de sportwereld waarbij ik gebruik moest maken van qualitatieve data. Bij dit onderzoek heb ik de vraag gesteld: ‘How do Dutch female high-performance squash players between the ages 16-22 experience the difference in coaching styles from male vs female coaches?’ Ik vond het erg interessant om hier onderzoek naar te doen, en dat het beeld van vrouwen nogsteeds heel anders is dan mannen in de sport wereld. Ook in squash, terwijl de PSA tour grote stappen maakt om meer gelijkheid te krijgen. Als je interesse hebt in mijn onderzoek stuur me dan even een mailtje!

Sponsorbrochure Victoria Squash

Met de minor Sport en Merkbeleving ben ik samen met een werkgroep bezig geweest om een sponsorconcept te maken voor mijn squash vereniging Victoria in Rotterdam. Hiervoor hebben wij een verenigingsstrategie geschreven, een brand bible gemaakt en uiteindelijk een sponsorbrochure voor de club. De club deed al iets aan sponsoring maar ze hadden nog geen duidelijke richtlijnen en wij hebben ze hierbij geholpen. Het was een erg interessant project met een tevreden opdracht gever. De deal met de potentiele sponsor is nog niet rond, maar er kunnen zeker grote stappen gemaakt worden.

Entrepreneurship B5 start-up company

In mijn 3e jaar van ISMB heb ik het vak Entrepreneurship gevolgd. Hiervoor moest ik samen met medestudenten een eigen start-up company bedenken met een product gerelateerd aan sport/gezondheid. Samen met een mede student hebben wij B5 opgericht. Ons doel is om de wereld een gezondere plek te maken door een deksel te ontwerpen voor festivals waardoor er geen drugs meer in je drankje kunnen komen. De slogan is dan ook ‘Don’t be a festival idiot’. Dit project duurde een half jaar, waarbij we grondig onderzoek hebben gedaan, een feasibility report en een business plan hebben geschreven. Door onze studie staat dit project momenteel ‘on-hold’ maar we hopen na ons afstuderen hiermee verder te gaan.

Sanne Veldkamp, squaster opweg naar de wereld top