Creëer je eigen Blue Ocean

Squashster op weg naar de wereldtop

Creëer je eigen Blue Ocean

In de wereld van nu waar iedereen op social media zit, is het extra belangrijk om je te onderscheiden van de rest. Wat maakt je anders dan de anderen, en hoe kan je op zoek naar je eigen blauwe oceaan. Zorgen dat je niet verdrinkt in de rode oceaan waar iedereen tegen elkaar aan het strijden is, kan nog een lastige klus zijn. Toen ik begon met de minor sport & merkbeleving, had ik al een eigen website, en was ik al een beetje bezig met mijn eigen ‘blue ocean’ te creëren. Gelukkig gingen we hier tijdens de minor ook mee aan de slag. Vorig jaar had ik tijdens het vak Entrepreneurship al het een en ander over de blue ocean strategy gehad, maar nu gingen we dieper in op welke modellen te gebruiken om jezelf te onderscheiden.

Ik heb hier veel aan gehad, en vooral de photoshop lessen kwamen goed van pas. Ik vond het erg leuk om de Golden Circle van Simon Sinek nu op mezelf toe te passen als merk, en om te kijken naar mijn eigen brand key model. Topsport en studie samen doen is best lastig, en het vergt veel doorzettingsvermogen en geduld. Hiermee kan ik al voor een deel mijn blue ocean in gaan, want niet iedere topsporter studeert, en niet iedere student is topsporter. Daarnaast wil ik mensen inspireren dat als je iets wil dat dat ook mogelijk is. Ik ben zelf met 26 weken geboren, en heb die achterstand ingehaald en in sommige gevallen mezelf ook overtroffen. Hier ben ik best trots op. Door zo met mijn eigen merk bezig te zijn en mijn blue ocean te zoeken, ben ik hier ook meer over gaan relativeren en zie ik in dat ik het gelukkig zo slecht nog niet doe. Ik neem alles wat ik geleerd heb deze minor zeker mee in mijn verdere leven. Professioneel, privé, en op de squashbaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *