Trip (je) naar Zuid Afrika!

Squashster op weg naar de wereldtop

Trip (je) naar Zuid Afrika!

Het is alweer bijna drie weken geleden dat ik naar Zuid Afrika ben gegaan. Het was een super ervaring die ik zeker niet snel zal vergeten.

Eerst speelde ik een toernooi in Kaapstad. Ik had bij beide toernooien een zware loting, maar heb wel alles eruit gehaald en super veel geleerd. In het begin vond ik het best spannend omdat ik nog nooit buiten Europa was geweest, en dan zit je toch opeens aan de andere kant van de wereld.

Kaapstad is een hele mooie stad waarbij het soms lijkt of je in drie landen tegelijk bent. Iedereen is er erg vriendelijk en relaxed, vooral in de supermarkt als je moet betalen, ging het meisje achter de kassa opeens even haar haar doen voor 5 minuten. Ook was het erg leuk dat toch een deel van de bevolking Nederlands kan verstaan. Ik heb geprobeerd Afrikaans te praten maar het was toch wel heel lastig!

Na Kaapstad vloog ik naar Johannesburg. Ik sliep daar bij een heel aardig gezin, waarbij de vader telkens zei dat hij zeker wist dat ik het toernooi ging winnen, haha.

Wat vooral een grote indruk op me heeft achtergelaten is dat om alle huizen hekken met camera’s en beveiligingssystemen zijn, en dat de grens tussen arm en rijk toch heel groot is. Als je er alleen over hoort of dingen ziet op TV dan kan je het je wel voorstellen maar toch net niet. Dat maakt wel dat ik alles nu nog meer probeer te waarderen, vooral dat ik overal naar toe kan reizen voor mijn squash!

#TeamSanne    

Sanne Veldkamp, squashster op weg naar de wereldtop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *