BUCS weekend in Bristol!

Squashster op weg naar de wereldtop

BUCS weekend in Bristol!

blog header

Een van de redenen waarom ik voor mijn master in Nottingham had gekozen was om mee te kunnen doen aan de universiteitscompetitie daar. De British Universities & Colleges Sport (BUCS) is erg populair en belangrijk in de UK. Alle sporten hebben hun eigen BUCS competitie en zo ook squash. Het eerste team speelt in de Women’s Premier, die verdeelt is in twee divisies, Noord en Zuid. De UK is best groot en daarom wordt het in het weekend gehouden om zo drie wedstrijden te spelen en de kans te hebben om je te plaatsen voor de finale. Nottingham zat dit jaar in zuid en daarom speelden we afgelopen weekend bij de Universiteit van Bristol.

Ik was nog nooit in Bristol geweest, en het blijft leuk om te zien hoe anders elke campus is, en hoeveel er aan sport wordt gedaan. We vertrokken op vrijdag middag omdat het toch 2.5 uur rijden was zodat we op zaterdag fris aan onze eerste wedstrijd tegen de Universiteit van Manchester konden beginnen. Het was nog best lastig om een restaurant te vinden op vrijdag avond, we wisten niet precies hoe laat we aan zouden komen, en na wel zes restaurants langs te zijn geweest die allemaal vol zaten hadden we toch besloten om in het hotel te gaan eten. De eerste wedstrijd speelden we op twee banen wat achteraf gelegen bij de universiteit, in een oud gebouw wat er niet echt uitzag als een sportclub. Per team spelen er 5 speelsters, en we hadden allemaal onze wedstrijden eenvoudig 5-0 (3-0) gewonnen. De tweede wedstrijd was tegen Birmingham, dat zou ook de moeilijkste wedstrijd van het weekend worden. Helaas had ons team met 4-1 verloren, ik had zelf mijn wedstrijd met 3-1 gewonnen, maar een teamgenoot moest helaas opgeven omdat ze ziek was geworden die dag.

Zondag hadden we onze laatste wedstrijd tegen Cardiff, helaas moesten twee van hun speelsters naar huis en waren er maar 3 wedstrijden. Die hadden we ook eenvoudig gewonnen en daarmee hebben we ons gekwalificeerd voor het finale weekend in februari! Het was erg gaaf om uit te komen voor de universiteit, het is toch een andere sfeer dan voor een competitie club of als je voor Nederland uit komt, en ondanks dat squash een individuele sport is heb je toch een echt teamgevoel! Nu ben ik weer hard aan het trainen voor mijn volgende toernooi in Manchester van 2 tot 5 November!

Groetjes,

Sanne

 #TeamSanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *