Jaar 4 alweer?

Squashster op weg naar de wereldtop

Jaar 4 alweer?

Na een goede periode van zomertraining en welverdiende rust ben ik alweer aan mijn laatste anderhalf jaar van mijn studie begonnen! Door de vereiste trainingsuren en toernooien die ik moet spelen om mijn doel te behalen had ik vorig jaar besloten om mijn minor een jaar uit te stellen en een aantal vakken over 2 jaar te verspreiden. Ik ben sinds vier weken bezig met mijn minor Sport en Merkbeleving aan de Hogeschool van Rotterdam. De locatie ligt op 2 km van Victoria dus voordeliger kon eigenlijk niet! In de minor houden we ons vooral bezig met sportmarketing en zoals de naam al zegt merkbeleving. Onderdeel hiervan is het maken/uitbreiden van je eigen merk en een sponsoropdracht doen voor een sportvereniging. Hiervoor zal ik ook elke week een korte blog schrijven met wat ik leer en wat mij bezighoudt tijdens deze minor.

De eerste vier weken stonden in het teken van marketing en communicatie, branding en sponsoring. Het is erg interessant dat er toch een andere kijk op wordt gegeven dan bij mijn eigen opleiding (International Sports Management and Business) en ik merk dat ik het switchen van Engels naar Nederlands in de lesstof toch lastiger vind dan ik had gedacht. Wat centraal staat is dat je met sport mensen in het hart raakt. Iets wat bedrijven ook willen. We zijn met de minor bij het KLM Open geweest, het grootste internationale golftoernooi in Nederland. Wat mij aansprak was de beleving van de sport, ook als je er niet zo een fan van bent. Je houdt toch even je hart vast als iemand gaat putten en de bal er net naast gaat.

Als bedrijf wil je je differentiëren van je concurrentie en een ‘blue ocean’ zoeken. Ik probeer hetzelfde te doen als eigen merk, en hierbij iets meer te bieden aan eventuele sponsoren. Ik vind het erg leuk dat ik de stof die ik hier leer meteen kan toepassen. Hoe krijg je samen met een sponsor het meeste uit een samenwerking en hoe voeg je emotie toe in het onderbewuste van de consument.

Een goed voorbeeld hiervan is de showcase van Squash op de Olympische Jeugd Spelen. 36 jeugdspelers van over de hele wereld spelen daar games van 5×6 minuten op een interactiveSQUASH baan. InteractiveSQUASH en de PSA zijn daar ook om squash te promoten door onder andere video’s over de spelers waardoor je ze leert kennen. Het geeft een ander blik op de sport, hoe deze jeugdspelers het beleven en wat hun doelen zijn. Hierdoor kom je dichterbij de persoon en daarmee dichterbij de sport. Door deze kans is squash zichtbaar voor een groter platform en kan daarbij een grotere markt verkrijgen (market getting = marketing). De hoop is dat hierdoor squash, en hopelijk ik ook, op de Olympische Spelen in 2024 komt!

Tot volgende week!

#TeamSanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *