Micro of Macro influencers?

Squashster op weg naar de wereldtop

Micro of Macro influencers?

Tegenwoordig maken veel merken gebruikvan social media influencers. Ze geven dan spullen of betalen voornamelijk jongeren die dan op Instagram hun producten promoten. Meestal zijn dat topsporters, bekende mensen en Youtubers die dat doen. Beroemd worden met Instagram is nu een ‘ding’ en sommigen zijn er ook rijk mee geworden. Er zijn twee grote groepen van influencers, micro en macro influencers. Macro influencers zijn mensen met meer dan duizenden volgers, en micro influencers zijn de ‘normale’mensen met wie wij ons kunnen identificeren. Er zijn meerdere onderzoekengedaan naar het effect van micro influencers en volgens Forbes is het werken met micro influencers beter voor je return on investment (ROI) omdat deze personen al een band hebben gecreëerd met hun volgers.

Ook squash heeft te maken met macro en micro influencers. Vooral Nicol David, Nour el Sherbini, Mohamed El Shorbagy en Paul Coll zijn erg aanwezig op social media met een groot aantal volgers. Ze posten veel over hun trainingen en toernooien en hebben al grote prestaties neergezet. Bij de Nederlandse squashers doen Milou van der Heijden en Piedro Schweertman het erg goed. Milou heeft als een van de weinigen haar eigen website, en Piedro heeft veel interactie op zijn Facebookpagina en Instagram.

Wat stimuleert jou het meeste, en wat is het meest geloofwaardig? Bekende mensen die het al hebben gemaakt die een merk promoten, of mensen in wie jij je kan herkennen die dichter bij de maatschappij staan? Laat het me weten in een reactie hieronder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *