Picture please…

Squashster op weg naar de wereldtop

Picture please…

Dat is wat ik bijna elke keer hoorde in China als we ergens over straat liepen. Lange Nederlanders met blond haar komen daar niet veel, dus dat vonden ze wel interressant. In China willen mensen het liefst zo wit mogelijk zijn, zelfs zodanig dat ze met een paraplu over straat gaan als het zonnig is. In Nederland is dit natuurlijk compleet omgedraaid, waar iedereen een kleurtje will hebben wat voor mij helaas niet is weggelegd haha.

Het  was super gaaf om naar China te gaan en daar een toernooi te spelen. De cultuur is zo anders, en er zijn zoveel mensen (en dat met de 1 kinds regel), hele rustige en vriendelijke mensen die helaas geen engels kunnen. Wat wel raar is is dat de leider van het land overal afgebeeld staat, op gebouwen, het geld, en zelfs in souvernirswinkeltjes.

Ik had mijn wedstrijd helaas net aan verloren met 3-2 tegen een Koreaanse. Ik had nog 2 matchballen gehad maar ik heb die niet naar mij toe kunnen trekken. Een harde les voor de volgende keer.. Het centrum waar we speelden was een grote sporthal in het centrum van Beijing, met maar 2 squashbanen tussen een indoor tennisbaan, badmintonveldjes en jawel, een ijsbaan ingeplakt. Er was steeds muziek van de kunstrijders die aan het trainen waren, en de wedstrijden waren zelfs een uur opgeschoven zodat we konden starten als de muziek klaar was.

Al met al was het een super ervaring om naar Beijing te gaan! Heel erg bedankt aan iedereen die mij support en tot snel 😊

#TeamSanne    

Sanne Veldkamp, squashster op weg naar de wereldtop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *